ΕΙΠΑΝ…

Αν η General Motors είχε ακολουθήσει την τεχνολογία όπως η Microsoft, τότε σήμερα θα υπήρχαν αυτοκίνητα των 25 δολαρίων που θα διένυαν 1.000 μίλια με ένα γαλόνι καυσίμου.

Μπιλ Γκέιτς (Microsoft CEO)

Σε αυτήν την μάλλον προκλητική δήλωση που αποδίδεται στον Μπιλ Γκέιτς κατά τη διάρκεια μίας έκθεσης COMDEX, η General Motors απάντησε με ένα επίσημο και εκτενέστατο δελτίο τύπου ως εξής:

Αν στη GM η τεχνολογία εξελισσόταν όπως στη Microsoft, τότε η σημερινή αυτοκίνηση θα είχε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1. Για κανένα προφανή λόγο, το αυτοκίνητο θα τράκαρε (crash) δύο φορές την ημέρα.
2. Κάθε φορά που θα έβαφαν τις λωρίδες των δρόμων, θα έπρεπε να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο.
3. Κατά περιόδους, εκτελώντας μία μανούβρα, όπως για παράδειγμα μία αριστερή στροφή, το αυτοκίνητο θα έσβηνε και δεν θα ξαναέπαιρνε μπροστά αν δεν εγκαθιστούσες νέα μηχανή.
4. Αν για οποιονδήποτε λόγο το αυτοκίνητο έσβηνε στη μέση μίας λεωφόρου, θα έπρεπε να το αποδεχτείς, να ξαναβάλεις μπροστά και να συνεχίσεις να οδηγείς.
5. Μόνο ένα άτομο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, εκτός κι αν αγόραζες το Car95 ή CarNT και μετά εγκαθιστούσες επιπλέον καθίσματα.
6. Η Apple θα κατασκεύαζε αυτοκίνητο που θα κινούνταν με ενέργεια από τον ήλιο, θα ήταν πιο αξιόπιστο, πέντε φορές ταχύτερο και διπλά ευκολότερο στην οδήγηση, αλλά θα μπορούσε να κινηθεί μόνο στο 5% των δρόμων.
7. Αντί των ενδείξεων της θερμοκρασίας, του λαδιού και της βενζίνης, θα υπήρχε ένα και μόνο λαμπάκι με την ένδειξη «γενική λειτουργία αυτοκινήτου».
8. Τα νέα καθίσματα θα ανάγκαζαν κάθε έναν να διαθέτει το ίδιο μέγεθος οπισθίων.
9. Ο αερόσακος θα έβγαζε ένδειξη «Είσαι σίγουρος;» πριν απενεργοποιηθεί εντελώς.
10. Κατά περιόδους, χωρίς λόγο, το αυτοκίνητο θα σε κλείδωνε έξω και θα αρνιόταν να σου ανοίξει, εκτός κι αν ταυτόχρονα τράβαγες το χερούλι, γυρνούσες το κλειδί κι έπιανες την κεραία του ραδιοφώνου.
11. Η GM θα ανάγκαζε όλους τους αγοραστές να προμηθευτούν τους ιλουστρασιόν χάρτες της Rand-McNally (θυγατρική της GM), ασχέτως αν δεν τους χρειάζονταν. Αν αρνιούνταν αυτήν την επιλογή, τότε αυτομάτως οι επιδόσεις του αυτοκινήτου θα έπεφταν στο μισό.
12. Κάθε φορά που GM θα παρουσίαζε ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου, τότε οι αγοραστές θα έπρεπε να μάθουν από την αρχή να οδηγούν διότι κανένα από τα χειριστήρια δεν θα λειτουργούσε όπως στο προηγούμενο μοντέλο.
13. Θα έπρεπε να πατήσεις το πλήκτρο «Εκκίνηση» για να σβήσεις τον κινητήρα.

Advertisements