Ταυτότητα

Το «Σαν Σήμερα στους Υπολογιστές» είναι ένα μπλογκ αφιερωμένο στην ιστορία των υπολογιστών και ευρύτερα της ψηφιακής τεχνολογίας. Με τη μορφή του ημερολογίου, στο επίκεντρο του μπλογκ, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα σημαντικότερα γεγονότα κάθε ημέρας σαν τη σημερινή, στο παρελθόν της τεχνολογίας. Ανάμεσα στα άλλα, φιλοξενούνται συλλογές, φωτογραφικά αφιερώματα αλλά και βίντεο από την ιστορία της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ ξεχωριστή θέση έχουν εκείνα τα μοντέλα που σημάδεψαν την πορεία των υπολογιστών.

Το «Σαν Σήμερα στους Υπολογιστές» απευθύνεται σε όλους και περισσότερο στους μαθητές, προσπαθώντας να διατηρεί εκλαϊκευμένη γλώσσα και πληροφορίες εύκολα κατανοητές. Δεν είναι ένα μπλογκ για ειδικούς.

Θυγατρικά blogs

Οαράλληλα με το Σαν Σήμερα, υπάρχουν δύο επιπλέον blogs με ειδικευμένο περιεχόμενο συμπληρωματικό του κεντρικού blog. Αυτά είναι:

ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

DEC rainbow 100
1 COMPUTER A DAY

Κάθε ημέρα παρουσιάζεται ένας υπολογιστής από το παρελθόν, με τις βασικές πληροφορίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ο υπολογιστής αυτός φαίνεται στην κεντρική σελίδα του Σαν Σήμερα. Το blog όμως υφίσταται και ανεξάρτητα.

TIMELINES

Απολύτως ειδικευμένο και συμπληρωματική σελίδα στην πλατφόρμα blogger. Μέσω του εργαλείου TimeRime, επιλεγμένες συλλογές οπτικοποιούνται σε μορφή διαδραστικού χρονολογίου. Τα χρονολόγια αυτά συνοδεύουν επιλεγμένα άρθρα-συλλογές. Κάθε τέτοιο άρθρο συνοδεύεται από την παρακάτω βινιέτα, μέσω της οποίας μεταβαίνει ο αναγνώστης στην αντίστοιχη Timeline.

vinieta-timelineΆδεια Χρήσης

Το παρόν site καλύπτεται από την άδεια χρήσης Creative Commons. Όλες οι πληροφορίες και το υλικό του παρέχεται ελεύθερα, όπως ελεύθερη είναι και η αναδημοσίευσή του, παρά μόνο με αναφορά στην πηγή και όχι για εμπορική χρήση.

Creative Commons LicenseThis work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

 

…την τεχνολογία, το διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια