Παράθεση

ΕΙΠΑΝ…

Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από τις εταιρείες που είναι «ιδιοκτήτες» του Διαδικτύου, να το μετατρέψουν σε ένα μηχανισμό περιθωριοποίησης και μαζικού ελέγχου.

Νόαμ Τσόμσκι (Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος, ακτιβιστής, πρωτοπόρος στις γνωσιακές επιστήμες)

ΕΙΠΑΝ…

Πολύ συχνά με ρωτούν, τι μπορεί να κάνει ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου για να είναι εντελώς ασφαλής. Η πρώτη μου απάντηση είναι συνήθως: «Τίποτε. Την έχει πατήσει».

Μπρους Σνάιντερ (Αμερικανός κρυπτογράφος, ειδικός θεμάτων ασφαλείας)

ΕΙΠΑΝ…

Ο πιο πιθανός τρόπος για να καταστραφεί ο κόσμος είναι από ατύχημα. Εδώ ερχόμαστε εμείς οι επαγγελματίες των υπολογιστών. Προκαλούμε ατυχήματα

Ναθάνιελ Μπορενστάιν (Μέλος ομάδας ανάπτυξης του πρωτοκόλλου ΜΙΜΕ – Μultipurpose Internet Mail Extensions)

ΕΙΠΑΝ…

Η προσπάθεια να αντλήσεις μία συγκεκριμένη πληροφορία από το Ίντερνετ είναι σαν να θες να γεμίσεις ένα ποτήρι με νερό από μάνικα της πυροσβεστικής.

Μιτς Κάπορ (σχεδιαστής του Lotus 1-2-3 και ιδρυτής της εταιρείας Lotus Development Corp.)

ΕΙΠΑΝ…

Πιστεύω ότι οι ιοί των υπολογιστών θα πρέπει να συνυπολογίζονται στις μορφές της ζωής. Νομίζω ότι αυτό λέει κάτι για την ανθρώπινη φύση: η μόνη μορφή ζωής που κατασκευάσαμε ως σήμερα είναι ξεκάθαρα καταστροφική. Φτιάξαμε τη ζωή καθ’ομοίωσή μας.

Στίβεν Χόκινγκ (Βρετανός θεωρητικός φυσικός και συγγραφέας, διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ)

ΕΙΠΑΝ…

Τρεις εταιρείες μου πρότειναν να βάλουν βιβλία μου στο Διαδίκτυο και τους είπα «αν μπορείτε να φτιάξετε κάτι που να έχει εκείνο το ωραίο εξώφυλλο, με το ωραίο φύλλο και την ωραία μυρωδιά, τότε το συζητάμε».

Ρέι Μπράντμπερι (1920-2012, Αμερικανός συγγραφέας Ε.Φ., «Φαρενάιτ 451»)

ΕΙΠΑΝ…

Υπάρχουν δύο τρόποι να κατασκευάσεις λογισμικό: Ο ένας είναι να το διατηρήσεις απλό κι έτσι να αποφύγεις τις προφανείς δυσλειτουργίες. Ο άλλος είναι να το κάνεις τόσο σύνθετο, ώστε καμία δυσλειτουργία να μην είναι προφανής.

Σερ Τσαρλς Χόαρ (Βρετανός μηχανικός, ανέπτυξε τον αλγόριθμο ταξινόμησης Quicksort)