15/ 02/ 1995 | Συλληψη Κεβιν Μιτνικ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Φεβρουαρίου 1995, συλλαμβάνεται ο Κέβιν Μίτνικ για σωρεία κατηγοριών που σχετίζονται με το computer hacking. Στο δικαστήριο που διήρκεσε έως το 1999, ο Μίτνικ τελικά φτάνει σε συμφωνία και ομολογεί για δύο περιπτώσεις απάτης με χρήση υπολογιστή και μία περίπτωση υποκλοπής. Καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκιση (έχει εκτίσει ήδη 4,5) και μένει στη φυλακή έως το 2000. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους 8 μήνες από τη φυλάκισή του, τους πέρασε στην απομόνωση.

Έως το 2003 απαγορεύεται στον Μίτνικ να έχει οποιαδήποτε επαφή με ηλεκτρονική ή τηλεπικοινωνιακή συσκευή, εκτός του ενσύρματου τηλεφώνου.

Ανάμεσα στα εξακριβωμένα ποινικά αδικήματα του Μίτνικ, περιλαμβάνεται η εισβολή στα συστήματα των DEC (σ.σ. καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλάκιση το 1989, για αυτό), Motorola, NEC, Nokia, Sun και Fujitsu Siemens. Επίσης απέκτησε δικαιώματα administrator στον ΙΒΜ minicomputer της Ακαδημίας Υπολογιστών του Λος Άντζελες, αποκλειστικά και μόνο για να κερδίσει ένα στοίχημα. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Μίτνικ δεν ήταν το κλασικό δείγμα προγραμματιστή-hacker, όσο του αριστοτέχνη της κοινωνικής μηχανικής, καθώς κατά βάση κατάφερνε να αποσπά τη χρήσιμη πληροφορία απευθείας από τα κατάλληλα άτομα.